Zell MobilyaZell MobilyaZell Mobilya

Evinizin ruhu aksesuarlar


Yaşam alanlarınızı doğru ve zevkinize uygun mobilyalarla döşeyerek evinizdeki konforunuzu sağlayabilirsiniz. Bu seçimleri yaparken yıllın moda renklerine ve dönemin tasarımlarına uygun olarak gerçekleştirebilirsiniz ancak klasik ya da bohem gibi özel tercihleriniz varsa koleksiyonlarını hep bu tarzda yapan markaların ürünlerine bakmanız size zaman kazandırarak seçim yapmanızı kolaylaştıracaktır.

Şimdi size evinizde mobilyalarınız kadar önemli olan başka bir konudan daha bahsetmek istiyoruz. Aksesuarlarınız… Çünkü Mobilya takımları ancak doğru aksesuar modelleri kullanılarak ön plana çıkartılabilir. Yaşam alanlarınızda tercih edeceğiniz aksesuar modellerinin, stili ve tarzı mobilyalarınız ile uyumu açısından oldukça önemlidir. Peki doğru aksesuar seçimi nasıl yapılır?

Evinizin büyüklüğüne göre aksesuar seçimi önemlidir. Örneğin; küçük odalarınız ve antreniz varsa aynalardan yararlanarak ortamı daha geniş ve ferah gösterebilirsiniz ya da büyük salon ve hollere sahipseniz o zaman gösterişli ikonik nesneler ve biblolar kullanabilirsiniz. Zaten tüm bu seçimleriniz sizin ruhunuzu, yaşam amaçlarınızı ve vizyonunuzu gösteriyor. Yaşam alanlarınızın da sizin gibi yaşayan varlıklar olduğunu unutmamalısınız. Peki aksesuar deyince aklımıza neler geliyor bakalım? Tablolar, fotoğraf çerçeveleri, antika saat, biblolar, eskitme tarz kitaplar, aynalar, avizeler ve daha fazlası…

 

 

Duvarlarınız göz kırpıyor…

 

Duvarlarınızı mobilyalarınıza uygun boyalarla boyayabilir ya da duvar kağıtlarıyla yepyeni dünyaları evinize getirebilirsiniz. Ayrıca sanatçıların eşsiz tablolarıyla duvarlarınızı galeriye dönüştürebilir ikonik bir saatle de zamanı tüm bu sürece şahit kılabiliriniz.

 

 

 

Şimdi sıra konsol ve vitrinlerde…

 

Vitrinlerinizde ilk sırayı yemek takımlarınız, beş çayı setleriniz ve kristal bardaklarınız alıyor. Ayrıca sevdiklerinizle çekindiğiniz şık çerçeveli fotoğraflarınızdan ve küçük biblolardan da yararlanabilirsiniz. Konsollarınıza da antika bir masa saati, ayaklı mumluklar ve yapay çiçekler eşlik edebilir.

 

 

Yaşam alanlarınızda bir köşe de kütüphanenize ait olmalı

 

Kitaplık ve kütüphanenizin en temel aksesuarları kitaplarınızdır. Kitaplık ve kütüphanenizi kitaplarınıza özel kılın ve aksesuar çeşitlerini burada tercih etmeyin. Boş gözüken bir kütüphaneniz varsa kitap satın alın ve kütüphanenizi dolu gösterin. Eğer düzenli ve simetrik bir kütüphaneniz yoksa, kitap dizilimlerinizi tekrardan yapmanız gerekecektir. Simetrik, boy ve kalınlık sırasına göre dizilmiş kitaplar kütüphanenizin şık ve derli toplu gözükmesini sağlayacaktır.

 

 

Pozitif Ruh Halinin Sırrı Doğru Aydınlatmada Gizli

 

Aydınlatmayı yapmadan önce evinizdeki her odanın fonksiyonunun ve atmosferinin farklı olduğunu unutmayın. Her bir odanın aydınlatmasının nasıl olması gerektiğini ve düzeyini kendi stilinize göre, kafanızda oluşturun. Örneğin; yemek yediğiniz, film izlediğiniz, uyuduğunuz odaların birbirinden farklı atmosferi olduğuna dikkat etmelisiniz. Zaman içinde pek çok kişi, evinin dekorasyonundan sıkılır; ya eşyaların yerini, ya eşyaları değiştirir veya duvarları boyar. Oysaki doğru kullanılan bir masa ve yer lambası, pek çok şeyi değiştirmeye yeter. Bulunduğunuz odanın ruhunu bir renkle tanımlayabilir ve o renk bir lamba ile aydınlatabilirsiniz. Dekorasyona uygun da bir abajur ya da avize tercih ederseniz, küçük bir dokunuşla şaşırtıcı bir değişimi yaşayacaksınız… Aradığınız lambayı renk renk ve her ebatta bulabilir ve kendi tarzınıza uygun, dekoratif bir ortama çok kısa sürede kavuşabilirsiniz.

 

 

Özel Köşeler Oluşturun

 

Yaşam alanlarınızda oluşturacağınız özel köşeler ile rahatlamanızı ve kafanızı dağıtmanızı sağlayabilirsiniz. Akvaryum köşesi, bitki köşesi, sedir köşesi ve sohbet köşeleri oluşturarak kendinize etkinlik alanları sağlayabilirsiniz. Özellikle yaşam alanlarında tercih edilecek canlı bitkiler eve tasarımsal olarak hareketli bir yapı kazandıracaktır.

 

Evinizin ruhu aksesuarlar
Evinizin ruhu aksesuarlar
Evinizin ruhu aksesuarlar
Evinizin ruhu aksesuarlar
Evinizin ruhu aksesuarlar
Bizi takip edin: