Zell MobilyaZell MobilyaZell Mobilya

Minimalizm ile rahat bir ev


‘Az tüketim çok huzur’ olarak özetlenen kökeni Uzak Doğu felsefesine dayanan minimalizm ile hayatlarımız daha konforlu olabilir.  Yaşamda karmaşaya sebep olabilecek her şeyden uzaklaşarak sadece ihtiyacımız olanlarla yetinerek tek kendimize değil tüm dünyayada katkı sağlayabiliriz.

 

 

Ne kadar az eşya o kadar rahat bir yaşam felsefesi…

Özgür ve sade yaşam alanlarımızla zamanımızdan, enerjiden ve ev işlerinden tasarruf edebiliriz. Şimdi size minimalist bir ev için  bazı öneriler vereceğiz.

 

 

 

  • Doğal ışık: Minimalist bir düşünce, doğallığın yanında tükettiklerimizle ilgilidir. Gün içerisinde güneş ışığından daha fazla yararlanmak için açık renkli tül ve perdelerle salonlarınızı ya da yatak odalarınızı tamamlayabilirsiniz.

 

 

  • Sade ve yeteri kadar aksesuarlar: Yalın ve net biblolar, abajurlar ya da doğa manzaralı panolarla zarif dokunuşlar yaparak yaşam alanlarınızı daha modern bir hale getirebilirsiniz.

 

 

  • Soft renkler: Duvarlarınızda kullanacağınız açık renk boyalar ya da kaplamalarla alanlarınızı çok daha ferah ve geniş gösterebilirsiniz.

 

 

  • Amaçlarına uygun eşyalar:Salonlarınızda şık ve konforlu bir oturma grubu ve tamamlayıcı bir sehpa ile odanızın işlevini görecektir bunun yanında yatak odalarınızda konforlu bir yatak bir gardrop ile amacına uygun bir eviniz olmasını sağlayabilirsiniz.

 

 

  • Her şey kendi renginde güzel: Betonun kendi rengi, metalin kendi rengi, ahşapın kendi rengi yani malzeminin doğası neyse onu o haliyle kullanarak varlığını sürdürmesine katkı sağlayabiliriz.

 

 

Sakınmanız gerekenler:

Ortalama olarak bir yıl giymediğiniz sadece vermeye kıyamadığınız eşyalarınız var bunları da gardrop üstlerinde  ya da depolama alanlarında düzensiz bir şekilde saklıyorsanız işte ilk kurtulmanız gereken eşyalarınız onlar demektir.Daha fazla alan daha fazla özgürlük için ihtiyacı olan biriyle paylaşacağınız kıyafetleriniz, ayakkabılarınız belki de mutfak eşyalarınız ile gönüller kazanabilir minimalizm felsefesine katkı sağlayabilirsiniz.

 

 

İhtiyaçlarımızı en aza indirdiğimiz doğal enerjilerden en fazla yararlandığımız ve daha az atık çıkardığımız bir dünyada yaşamak geleceğimiz için her birimizin en asıl amacı olmalıdır.

 

Minimalizm ile rahat bir ev
Bizi takip edin: